Kahvaltıda Enfes Bir Yumurtaya Ne Dersiniz? Kaşarlı Patatesli Yumurta Tarifi

Kahvaltıda Enfes Bir Yumurtaya Ne Dersiniz? Kaşarlı Patatesli Yumurta Tarifi

Kahvaltı, kahvaltılıklar hayatın vazgeçilmezleri arasındadır. Kahvaltı keyifleri, evlerinizin, hafta sonlarının, arkadaş ortamlarının en keyif veren hazlarından biri olmuştur. işte kaşarlı patatesli yumurta tarifi...

Kahvaltıda hazırlayacağınız yeni bir tarif, Kaşarlı Patatesli Yumurta. Her evde bulunan, çok pratik ve enfes derece lezzetli bir tarif olan  kaşarlı patatesli yumurtanın hazırlanması oldukça kolay ve pratiktir.

Kahvaltılar gün içinde ki yapılması gereken en önemli öğünlerden biridir. Kahvaltılarınızı ihmal ettiğiniz zaman vücutta ki dirençsizlik sizi gün boyu  rahatsız etmeye devam edecektir. Ama yapılan güzel bir kahvaltı ile güne pozitif bir şekilde başlamış olacaksınız. Günümüzün en değerli vakitlerinden olan sabah saatleri ve sabahın vazgeçilmezi olan kahvaltı da kaşarlı patatesli yumurta tarifini denemeyi asla ihmal etmeyin. 

Kahvaltıların olmazsa olmazlarından olan yumurta yine en başköşede yerini aldı. Yumurta ile birçok farklı lezzet ortaya koyulabilir. Bu harika tarifi mutlaka deneyerek gelen konuklarınıza lezzetli bir sunum yapabilirsiniz. Özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bu lezzeti kahvaltı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

4 kişilikEnfes Kaşarlı Patatesli Yumurta Malzemeleri

 

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 yumurta
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Patatesli Yumurta Yapılışı

 

Kahvaltılıkları hazırladıktan sonra bu pratik ve enfes tarif  sofralarında her zaman yerini almaya devam edecek. Öncelikle yapılması gereken patatesleri soymak ve ardından patatesleri küp küp doğramak gerekiyor. Patatesleri küp küp doğradıktan sonra teflon ya da granit olan tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyuyoruz. Yağ ısındıktan sonra doğramış olduğumuz patateslerimizi tavaya ekliyoruz. Ocağın altını açarak pişirmeye başlıyoruz.

Patatesler pişerken bir yandan da 3 yumurtayı geniş bir kâseye kırıyoruz. Ve iyice çırpıyoruz. Kek için yumurta nasıl çırpışıyorsa bu tarif içinde aynı şekilde yumurtayı çırpmaya devam ediyoruz. Kızarmış olan patatese tuz  ekledikten sonra, çırpmış olduğumuz yumurtayı ekliyoruz ve ocağın altını kısık ateşe alıyor. Pişmiş olan patatese yumurtayı ekledikten sonra kısık ateşte yumurtanın pişmesini sağlıyoruz. Sonrasın da üzerine rendelemiş olduğunuz kaşarı ekleyebilirsiniz. Eklemiş olduğunuz kaşarı zevkinize göre çok ya da az ayarlayabilirsiniz. Fakat bol kaşarlı olunca efsane bir lezzet olacaktır.

Eklemiş olduğumuz kaşarların üzerine pul biber ve karabiber serpiştirin ve tavanızın kapağını kapatın. Altı kısık bir şekilde yumurta pişip, kaşar peyniri eriyene kadar bekleyiniz. Tahminen 5 dk. sonra bu enfes kahvaltı tarifiniz hazır olmuş ve kahvaltı sofranızda yerini almış olacaktır. 15 dklık bir zamanınızı alacaktır. Hem zamandan kazanacak hem de enfes bir lezzet tatmış olacaksınız.

Sunum Önerisi

 

Hazırlamış olduğunuz patatesli kaşarlı yumurtanıza dilerseniz damak zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz. Servis tabağına aldığınız patatesli kaşarlı yumurtanın yanında bol yeşillikle servis edebilirsiniz. Kahvaltılar gün içinde ki yapılması gereken en önemli öğünlerden biridir.

Kahvaltılarınızı ihmal ettiğiniz zaman vücutta ki dirençsizlik sizi gün boyu  rahatsız etmeye devam edecektir. Ama yapılan güzel bir kahvaltı ile güne pozitif bir şekilde başlamış olacaksınız. Günümüzün en değerli vakitlerinden olan sabah saatleri ve sabahın vazgeçilmezi olan kahvaltı da kaşarlı patatesli yumurta tarifini denemeyi asla ihmal etmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.