Windows 11 Sürümünde Dosya Gezgininde Yeni Özellikler Kullanılacak...

Windows 11 Sürümünde Dosya Gezgininde Yeni Özellikler Kullanılacak...

Microsoft, kullanıcı Dosya Gezgini giriş sekmesini ziyaret ettiğinde açılması için belirli dosyalar öneren "Dosya Önerileri" adlı yeni bir özelliği test ediyor. Önerilen dosyalar, kullanıcının Azure Active Directory (AAD) hesabıyla ilişkilendirilecek ve bu hesap kullanıcıya ait ya da kullanıcıyla paylaşılmış olabilecek.

Bu özelliğin amacı, kullanıcı için en alakalı dosyalara erişimi kolaylaştırmaktır. Çözüm, özellikle diğer ekip üyeleriyle paylaşılan klasör ve alt klasörlerden geçmeye gerek kalmadan aramaları hızlandırmayı amaçlıyor.

Özellik henüz ilk aşamalarında ve şu anda yalnızca Windows 11 Insider Preview Build 23403 güncellemesini yükleyen ve bir Azure Active Directory hesabıyla oturum açmış olan bazı kurumsal kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Bu özellik tartışmalı olabileceği ve muhtemelen Dosya Gezgini'nde reklamlara yol açabileceği için Microsoft, özelliği herkese sunmadan önce geri bildirimleri izlemeyi planlıyor.

Diğer güncellemeler

Windows 11 Insider Preview Build 23403 ayrıca Canlı Altyazı sistemini İngilizce'nin yanı sıra Brezilya Portekizcesi, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca gibi daha fazla dili destekleyecek şekilde genişletiyor. Güncelleme ayrıca Dosya Gezgini menüsü için bir erişim anahtarı sistemi getiriyor.

Uygulama içi sesli erişim yardım sayfası kullanımı ve anlaşılması daha kolay olacak şekilde yenilendi, ancak hala yalnızca İngilizce'yi destekliyor. Arama çubuğu kullanıcıların komutları hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olurken, kategoriler daha fazla rehberlik sağlıyor. Her komutun bir açıklaması ve örnek varyasyonları vardır, bu da kullanımı kolaylaştırır.

Ayrıca, Narrator artık başlatıldığında Outlook desteği için güncellemeleri getirecek ve e-posta uygulaması deneyimindeki güncellemelerin Microsoft Store üzerinden yapılmasına olanak tanıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.