İstanbul Dahil 45 İl için kritik uyarı az önce geldi! Saat verildi hazır olun...

İstanbul Dahil 45 İl için kritik uyarı az önce geldi! Saat verildi hazır olun...

İstanbul Dahil 45 İl için kritik uyarı az önce geldi! Saat verildi hazır olun...

Meteoroloji, 20 Nisan hava durumu raporunu yayımladı ve İstanbul dahil 45 il için sağanak yağış, sel ve hortum uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege (Adana ve K.Maraş hariç) ve Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç) ve Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla geçecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI!

Yağışların Marmara, Kıyı ve Güney Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi var. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Vatandaşlara hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Marmara, Kıyı ve Güney Ege'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağını bildirdi. Yağış miktarının 30-70 kg/m2 arasında olacağı tahmin ediliyor ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

Batı Akdeniz'de de benzer şekilde gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı ve aynı risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, yurdun batı kesimlerinde başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde eseceği bekleniyor. Bu durum nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

Son olarak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu uyarısı yapıldı.

Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak ve bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor ve rüzgarın kuzey, kuzeydoğu yönlerinden 40-70 km/sa hızla esmesi bekleniyor.

Ege bölgesi parçalı ve çok bulutlu olacak ve genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege ve Ege'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor ve rüzgarın güneyli yönlerden 40-70 km/sa hızla esmesi öngörülüyor.

Akdeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava olacak ve Batı Akdeniz, Mersin, Osmaniye ile İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Batı Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor ve rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde 40-90 km/sa hızla esmesi öngörülüyor.

İç Anadolu'da (Sivas hariç) bölgenin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde 50-90 km/sa hızla esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz'de öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde 50-90 km/sa hızla esmesi öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde 50-90 km/sa hızla esmesi öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu'da öğle saatlerinden sonra Kars ve Iğdır ile Ardahan'ın güney çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.