Para Bekleyenlere Müjde Geldi! TC'nize 4 Bin 337 Lira Ödeme Yatacak...

Para Bekleyenlere Müjde Geldi! TC'nize 4 Bin 337 Lira Ödeme Yatacak...

Para bekleyenlere müjde geldi. Ödemelerin ne zaman yapılacağı uzun süredir merak ediliyordu. İşte devletten verilen ödemeler ile ilgili tüm detaylar...

Devletten verilen destekler vatandaşları heyecanlandırdı. Başvuru sürecine ilişkin araştırma yapılırken, destekten yararlanan ve hak sahiplerine paralarının ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Bu yardımlar arasında evde bakım maaşı ödemeleri bulunuyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara güzel haber duyuruldu. Ödemeler anında hesaplara yatırılıyor. Devlet tarafından evinde yaşlı, yardıma muhtaç, engeli olan kişilere ve onlara bakanlara evde bakım maaşı ödemesi veriliyor. Her ayın 15’i ile 31'i arasında hesaplarına yatırılan evde bakım maaşı tutarları aktarılmaya başladı.

Hak sahibi olanlara SMS ve e-devlet vasıtası ile maaşlarının yatıp yatmadığını kontrol edebiliyorlar. Maaşlar, il il vatandaşların hesaplarına yatırılırken, ödeme çerçevesinde de 4.337 TL nakit para aktarılıyor.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

Evde bakım maaşı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'nden her ay, ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor.

Evde Bakım Maaşı Nasıl ve Nereden Sorgulanır?

Evde bakım maaşı yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki yöntem ile sorgulayabiyor. İlk olarak bireyler e-Devlet kapısından T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile beraber sağ üst kısımda yer alan arama kutucuğuna “ “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazıp sorgulama işlemini yapılabiliyor. Karşınıza gelen bu ekranda maaş ödemeleri hakkında detaylar da gözüküyor.

SMS İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Diğer bir yöntem ise telefondan sorgulama işlemi oluyor. Evde bakım maaşını Ziraat Bankası'ndan alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne girip BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazıp evde bakım maaşı sorgulama işlemini tamamlayabiliyor.

Evde Bakım Maaşını Kimler Alabilir?

Evde bakım maaşı için ağır engelli raporu olanlara hastalıkları sebebi ile tuvalet, beslenme, giyinme, barınma, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlar içinde tek başına karşılayamayan vatandaşlara ödeme yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.