Akaryakıt Fiyatlarına İndirimin Ardından Zam mı Yapılacak? Güncel Benzin, LPG, Mazot Fiyatları Bugün Ne Kadar?

Akaryakıt Fiyatlarına İndirimin Ardından Zam mı Yapılacak? Güncel Benzin, LPG, Mazot Fiyatları Bugün Ne Kadar?

Akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam beraber uygulanacak. Bugün güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte bugün benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Otomobil sahipleri önemli bir haber bekliyor. Akaryakıta indirim haberleri büyük bir ilgi ile takip edilir oldu. Ancak indirim müjdesinin hemen sonrasında zam haberleri yeniden duyulmaya başladı. İşte detaylar...

Bugün akaryakıtın litresi kaç TL? Sürekli güncellenen fiyatlar araç sahiplerinin de güncel fiyatları takip etmesine neden oluyor. Bu gece yeni bir indirim müjdesi geldi. Akaryakıtta indirim ve zam beraber geliyor. Gece yarısı itibari ile oto gaz fiyatına 2 lira 12 kuruş indirim yapılırken, benzine de 5 Nisan Çarşamba günü itibari ile başlayacak bir 1 lira 12 kuruş zam gelecek.

Petrolde fiyatlar dolar kurundaki değişmeler ile paralel olarak devamlı değişiyor. Dolarda yaşanan değişmelere bağlı şekilde akaryakıt fiyatlarında da hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Gece yarısı itibari ile geçerli olmak üzere akaryakıtta büyük indirim oluşacak. Otogaz fiyatları 2,12 lira birden düşecek.

Otogaz Fiyatları Güncellendi

Otogaza yapılan indirimin sonrasında otogaz fiyatı İstanbul'da 10,25 kuruş olurken, Ankara’da LPG fiyatı 10,45 TL, İzmir’de 10,30 TL'den satılıyor.

Benzin ve Motorine Dev İndirim Geliyor mu?

5 Nisan Çarşamba günü itibari ile başlamak üzere benzine 1,12 kuruşl zam geliyor. Motorine ise herhangi bir zam ya da İndirim beklenmiyor. Güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20,48 TL iken bezinin ortalama litre fiyatı da 21,36 TL olacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de Akdeniz piyasasında işlenen ürün fiyatları ve dolar kurunda yaşanan değişikler dikkate alınarak rafinerileriden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yapılan hesaplamanın ardından yaşanan fiyat firmalar tarafından uygulanıyor. Rekabet ve serbesti şirketleri ve kentlere oranla fiyatlarda küçük tutarlarda değişimler oluşuyor.

Fiyat Güncellemeleri Duyurmama Kararı Almıştı

EPDK fiyatlarda oluşacak tüm güncellemeleri açıklayan tek sendika olan EPGİS'e ilişkin suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası dava süreci sonuçlanıncaya dek akaryakıtta oluşan fiyat değişimleri vatandaşlara duyurulmayacak bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.