Bakanlıktan Hanelere Ödeme Müjdesi Geldi! PTT'den 995 TL, 1.085 TL ve 1.150 TL'lik Ödeme Yapılacak...

Bakanlıktan Hanelere Ödeme Müjdesi Geldi! PTT'den 995 TL, 1.085 TL ve 1.150 TL'lik Ödeme Yapılacak...

Son dakika açıklamasına göre, devletten ihtiyaç sahibi olan ve dar gelirli kişilere yapılan sosyal yardımlar 2023 yılı için genişletildi ve bütçe de artırıldı. İşte ödemeye ilişkin tüm detaylar…

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da aralarında olduğu pek çok bakanlık tarafından mali şekilde de desteklenen 'Türkiye Aile Destek Programı'na yakın zamanda da 'kira yardımı' eklendi. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan kişilere ve dar gelirli ailelere sağlanan sosyal yardımları kapsamında 2023 yılı için de genişletildi ve bütçesini artırdı.

Vatandaşlara verilen kira yardımlarının miktarı ise bulundukları ile göre değişmektedir ve 1.500 TL'ye çıkan kira destekleri ödemelerinin 12 ay boyunca devam edeceği açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan kira desteği vermek zorunluluğu olan, desteğin miktarı da iller ile farklılık gösteriyor.

Aşağıda sayılan şartları içeren kiralama desteğini alma kriterleri de açıklandı. Sigortalı olmamak, emeklilik, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, herhangi bir varlığı bulunmamak, gelir testi sonucu üzerinde yoksulluk sınırının altına olmak, düzenli bir geliri olmamak, kira ödemesi miktarının illere göre farklılık göstermesi, büyükşehirlerde yaşayanlara daha fazla ödeme verilirken, küçük şehirlerde ikamet edenlere de daha az ödeme yapıldığı kaydedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, kaymakamlıklar ve valiliklerce bulunan SYDV kira desteği için başvuru yapılabileceklerini duyurdu. Ayrıca kiralama destekleri başvuru işlemleri e-Devlet’ten de gerçekleştirilebiliyor. Farklı illerde verilen kira destekleri miktarları şöyle;

  • İstanbul, İzmir, Ankara’da yaşayanlara 1.150 TL
  • Antalya, Adana, Bursa, Konya’da yaşayanlara 1.085 TL
  • Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum’da yaşayanlara 995 TL
  • Tokat, Zonguldak, Çanakkale’de yaşayanlara 905 TL
  • Düzce, Şırnak, Yozgat’ta yaşayanlara 810 TL
  • Bolu ve Bingöl’de yaşayanlara 715 TL kira desteği ödemesi verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.