Salamlı Atıştırmalık Muffin Nasıl Yapılır? Salamlı Atıştırmalık Muffin Tarifi

Salamlı Atıştırmalık Muffin Nasıl Yapılır? Salamlı Atıştırmalık Muffin Tarifi

Muffin büyük bir kek harcının minik kaplara bölüştürülmesidir. Muffin denince akla ilk başta tatlı gelir. Fakat muffini biraz kalıpların dışına çıkarmak gerekir. Muffinin tuzluları da tatlıları kadar lezzetlidir. Bunlardan biri de salamlı kahvaltılık muffindir.

Bu muffine tadına doyum olmayan salamlar, renk katan kırmızı biberler eşlik eder. Tabi ki beyaz peynirsiz olmaz.

Zeytinyağı, un, yumurta ile birleşip muhteşem bir harç halini alır. Tüm bunların birleşimiyle kahvaltı masasını harika bir tat kaplar. Salamlı kahvaltılık muffin hafif bir yiyecektir. Çok pratik bir şekilde sabah kahvaltılarında hazırlanabilir. Klasik kahvaltıların dışına çıkmak istiyorsanız salamlı kahvaltılık muffini deneyebilirsiniz.

Salamlı Kahvaltılık Muffin Tarifinin Malzemeleri

  • 5 dilim pratik macar salam,
  • 3 adet yumurta,
  • 2 su bardağı un,
  • 1/2 adet kırmızı kapya biber,
  • 4 dal taze soğan,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber.

Salamlı Kahvaltılık Muffin Tarifinin Hazırlanması

Salamlı kahvaltılık muffinin hazırlanışı şu şekildedir. Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır. Salamlar ve kırmızı biber küçük küpler şeklinde doğranır. Yeşil soğanların yeşil kısımları ince ince doğranır. Bir miktar da saplarından ilave edilir. Ardından bir kabın içerisine yumurtalar kırılır.

Kırılan yumurtaların üzerine zeytinyağı ve yoğurt eklenir ve el blenderı ya da tel çırpıcı ile birkaç dakika çırpılır. Ayrı kapta ise un, tuz, karabiber ve kabartma tozu karıştırılır. Doğranmış olan salam, yeşil soğan, kırmızı biberler ve ufalanmış beyaz peynir karışıma eklenerek karıştırılır. Daha sonra muffin kalıbı hafifçe yağlanır. Hazırlana karışım eşit biçimde paylaştırılır.

Önceden ısıtılmış olan fırına koyulur ve kabarana kadar pişirilir. Piştikten sonra muffin çıkartılarak bir süre dinlendirilir ve kalıplardan çıkarılarak servis edilir. Artık salamlı kahvaltılık muffin afiyetle tüketilebilir.

Salamlı Kahvaltılık Muffin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Salamlı kahvaltılık muffin yapılışında birtakım püf noktalar bulunur. Öncelikle unlu karışımı ilave ettikten sonra çırpma işlemine devam edilmemelidir. Bir spatula yardımı ile hafifçe karıştırılmalıdır.

Beyaz yerine damak zevkine göre lor peyniri, kaşar peyniri ya da tercih edilen başka bir çeşit peynir kullanılabilir. Muffin kalıbının içine muffin kağıtları koyarak da hazırlanan karışım pişirilebilir. Evinizde muffin kağıtları varsa isteğe göre kullanılabilir. Salamlı kahvaltılık muffin yaparken bu püf noktalara dikkat edilirse lezzeti daha da artacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.