Puf Puf Kabaran Şahane Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır? Kabaran Şahane Mayasız Poğaça Tarifi

Puf Puf Kabaran Şahane Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır? Kabaran Şahane Mayasız Poğaça Tarifi

İşte karşınızda mayaya ihtiyaç duymadan mayalı poğaçaların yerini aratmayacak puf puf kabaran mayasız poğaça tarifimiz ile geldik. Üstelik hiç bayatlamıyor bile. Sabah kahvaltılarınıza on dakika da hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi tam sizlere göre bir tarif. Hem yapımı pratik hem yemesi lezzetli.

İsterseniz yapıp buzlukta bekletip misafirleriniz geldiğinde çıkartabileceğiniz mayasız poğaça ilk günkü tazeliği ile yenilebilecek bir tarif. çok pratik olan mayasız poğaça aniden gelen misafirlerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sizlerde bu tarifi denedikten sonra eminiz ki çok beğeneceksiniz.

Yumuşacık kıvamı ile sizde bu mayasız poğaçaya bayılacaksınız. Beş çaylarınızda veya günlerinizde veya kahvaltı sofralarınızda kesinlikle vazgeçilmeziniz olacak bir tarif. bizler denedik ve çok beğendik sizde biran evvel denemek isterseniz buyurun tarifimize geçelim. Mayasız poğaça nasıl yapılır? Mayasız poğaça malzemeleri nelerdir?

Mayasız Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 3 tane kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Peynir, maydanoz

Mayasız Poğaça Hazırlanışı

Derin bir yoğurma kabına önce sıvı yağ, yoğurt ve yumurtanın akını alarak güzelce karıştıralım. Az un üzerine kabartma tozu, şeker, tuz ve sirkeyi de ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edelim. Kalan unu da yavaş bir şekilde kontrollü olacak şekilde ekleyelim. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurda küçük miktarda parça alarak elimizle yuvarlayalım ve hafifçe açalım. Orta kısmına iç harcından koyarak tekrar elimizde yuvarlayalım. Biz maydanoz ve peynir tercih ettik siz patates veya başka bir şey tercih edebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış.

Son aşama olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp şekillendirmek amaçlı bıçak ile çizikler atalım. Mayasız poğaçamız hazırdır. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında yaklaşık olarak 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirelim. Bu ayar fırından fırına farklılık gösterebilir. O yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var. Yumuşak mayasız puf puf kabaran poğaçalarımız servise hazırdır. Deneyecek olanlara ve tadacaklara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.