Pratik Kahvaltılık Cepli Poğaça Nasıl Yapılır? Pratik Kahvaltılık Cepli Poğaça Tarifi

Pratik Kahvaltılık Cepli Poğaça Nasıl Yapılır? Pratik Kahvaltılık Cepli Poğaça Tarifi

Dünyadaki tüm insanların en çok ihtiyacı olan öğündür kahvaltı ve uzmanlara göre kahvaltı insan psikolojisinin sağlığı için oldukça fayda sağlamaktadır. Mutlulukla doğru orantılı olan kahvaltı öğünü insanların gün içine sağlıklı hazırlanmasını tempoya sıkı başlayabilmek için önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır.

Her gün aynı besinleri tüketmek can sıkıcı hale gelebilir. Hele bir de yemeğe önem veren bir birey iseniz farklı kahvaltılık besinler tüketmeyi isteyeceksiniz. İşte tam bu yüzden sizin damak tadınıza layık bir kahvaltılık önerisi sunacağız.

Cepli Poğaça adı kadar kendisi de ilginç olan görünümüyle ayrı büyüleyecek tadıyla ayrı güzel hissettirecek bir kahvaltılık türüdür. Hem sofralarınızda görsel olarak çok güzel bir yer kaplarken hem de yiyen kişilerin  tarifini sormadan geçemeyeceği bir besin türüdür. Pofidik yapısıyla, damakta tadını bırakan lezzetiyle, hoş görüntüsüyle, ilgi çekici ismiyle hem sofralarınızdan hem zihninizden hiç eksik etmeyeceğiniz bir kahvaltılık türüdür.

Cepli Poğaçanın İçindeki Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği miktarda un ( yumuşak kıvamda bir hamur elde eldiniz)

Cepli Poğaça Nasıl Yapılır?

İçindekiler kısmındaki malzemeleri güzelce yoğurarak başlayabilirsiniz. İlk olarak 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı çiçek yağını, 1 su bardağı ılık suyu bir kaba alıyorsunuz, üstüne 1 paket instant mayayı ekliyorsunuz ve ardından birer yemek kaşığı tuzu ve şekeri eklemelisiniz ardından alabildiği miktarda un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalısınız. Yoğurulduktan sonra yarım saat mayalanmasını bekleyin. Bezelere ayırdıktan sonra da mayalanma işlemini devam ettirebilirsiniz.

Bezeleriniz ceviz büyüklüğünde olmalıdır ki ideal boyutta pofidik poğaçaların sahibi olabilesiniz. Ceviz büyüklüğündeki bezelerinizi yarım saat tepsi mayası şeklinde bekletin. Bunun ardından lezzeti bu aşamasında saklı olarak poğaça bezelerini teker teker elinize tereyağı alarak yavaşça açmalısınız. İstenen boyut olması için bunu kendi dileğinize göre ayarlayabilirsiniz. Boyutunu belirlediğiniz şekilde açmış olduğunuz poğaçaları önce ortadan ikiye katlamalı arasına yine tereyağını bolca sürmeli ve ardından bir kez daha ortadan ikiye katlayarak muska şeklini almasını sağlayabilirsiniz.

Aynı işlemi diğer bezelerinize de uygulamalı ve tüm ceviz büyüklüğünde olan bezelerini tereyağıyla açarak ardından katlayarak muska haline getirme işlemi sonrasında 1 adet yumurtanın sarısı alarak bir fırça yardımı ile poğaçalarınızın üzerine sürmelisiniz. Eğer poğaçalarınızın parlak olmasını isterseniz yumurta sarısının içine zeytinyağı damlatabilirsiniz. Ardından 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişmesi için fırınlayabilirseniz.

Cepli Poğaça Servis Önerisi

Poğaçalarınızın pişmesinin ardından kat kat aralıklarını doldurmak için kaşar peynir ve domates dilimlemelisiniz. Bunları poğaçalarınızın alt ve üst aralıklara koymalı ortasına da maydanoz koyarak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Formun Üstü

Formun Altı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.