Pancarlı Patates Salatası Nasıl Yapılır? Pancarlı Patates Salatası Tarifi

Pancarlı Patates Salatası Nasıl Yapılır? Pancarlı Patates Salatası Tarifi

Ülkemizde toplantılar gün gibi etkinlikler çok fazla yapılır. Bu tarz günlerde de mutlaka çeşit çeşit yemekler hazırlanır. Genellikle gündüz yapıldığı için, daha sindirmesi kolay, ağır yemekler yapılmaması gerekir. Bilindiği üzere patates salatası oldukça meşhurdur. İşte pancarlı patates salatası tarifi

Her yöre de farklı bir şekilde yapılır. Klasik tariflerin yanı sıra, son yıllarda daha farklı patates salatası tarifleri yapılmaya başlamıştır. Patatesi sevmeyen kişi sayısı azdır. Besin değeri yüksek bir sebzedir.

Karbonhidrat açısından oldukça zengindir. Eğer patates salatasını seviyorsanız, bir de Pancarlı deneyebilirsiniz. Mor pancar bilindiği üzere çok faydalı bir besindir. Kısır ya da daha birçok aperatif şeylerde tercih edilir. Katıldığı yemeğe, çok fazla lezzet kata yani zaman da rengini de hafif değiştirdiği için de, görünüm açısından da son derece lezzetli olacaktır. 

Pancarlı Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler 

  • 2-3 patates
  • 1 adet küçük pancar
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 1 yemek kaşığı hardal 

Yapılışı 

İlk olarak patatesler yıkanır ve  derin bir tencere de haşlanmaya başlanır.  Bir yandan da ayrı bir tencere de pancar haşlanır. Patatesler ve pancar ve haşlandıktan sonra, eşit boylarda kare kare doğranır. Derin bir kabın içine alınır. İlk olarak yağ, nar ekşisi eklenir ve lezzetleri birbirine karışana kadar, karıştırılır. Ardından baharatlar eklenir. Daha sonra hardal koyulur. Bilindiği üzere, hardal patates ile  uyumlu bir lezzettir. Bu uyum salataya hem renk hem de lezzet katar. Ardından küçük kıyılmış olan, dereotu, maydanoz ve yeşil soğan eklenir. Hepsi birlikte iyi bir karışım haline getirilir. 

Özellikle öğlen yemeği önerisi ya da gündüz için hafif bir tarif arıyorsanız, herkesin beğeneceği bir lezzettir. Ayrıca klâsik patates salatasına kıyasla, görünüm ve lezzet açısından daha dikkat çekicidir. Besin değeri yüksektir. İçerisindeki malzemeler, sağlık açısından faydalıdır. Tercih edebilir, deneyebilirsiniz. 

Püf Noktası 

Bilindiği üzere yemeklerin lezzetli olması için, bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Patates salatasının lezzeti içinde kullanılan malzemeler ile alakalıdır. Tam kıvamında pişmesi önemlidir. Pancarlar yumuşamış olmalıdır. Ayrıca birbiri ile uyumlu baharatlar ve yeşillikler kullanılırsa, daha lezzetli olacaktır. 

Servis Önerisi 

Bir yemek ne kadar güzel olursa olsun, sunumu çok önemlidir. İyi bir sunum olmazsa, yemeğin özelliği ön plana çıkmaz. Pancarlı Patates salatası görünüm açısından çok renklidir. Güzel bir servis için, yeşillik kullanabilirsiniz. Marul ve salatalık, domates gibi sebzeler ile birlikte servis edebilirsiniz. Hem besin değeri yüksek hem de son derece ekonomik malzemeler ile yapılan bu sağlıklı yemeği, tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.