Özel Bir Börek Tarifi Geliyor! Rulo Börek Nasıl Yapılır, Malzemeler...

Özel Bir Börek Tarifi Geliyor! Rulo Börek Nasıl Yapılır, Malzemeler...

Bugün sizlere ister kahvaltıda isterse beş çayınızda yapabileceğiniz harika bir rulo börek tarifi ile geldik. Görüntüsü ile iştahları oldukça kabartan rulo böreği sizlerde eminiz ki denedikten sonra çok beğenecek ve afiyetle yiyeceksiniz.

Her gün kahvaltıda çeşit olarak ne yapsam acaba diye düşünmeyin. Rulo börek tarifi tam da sizlere göre bir tarif. Yapımı oldukça kolay ve bir o kadar lezzetli bir tarif diyebiliriz. İç harcını dilerseniz peynirli, dilerseniz patatesli yapabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durum.

Çok lezzetli ve çabuk yapılan bir börek. İç harcını hazırladıktan sonra rulo yapıp dilim dilim olacak şekilde kesiyorsunuz. Hem görüntüsü güzel hem de servis etmesi çok kolay bir börek. Rulo böreği hazırlayıp dondurucuya da koyabilirsiniz. Aniden gelen misafirlerinize ilk günkü tazeliği ile çıkartabilirsiniz. Bu lezzetli rulo böreği çocuklarınızın beslenmesine, çay saatlerinize veya günlerinizde de oldukça kolaylık ile yapabilirsiniz. Patatesli rulo börek tarifimizi kesinlikle denemenizi öneririz. Sizlerde tarifimizi denemek isterseniz buyurun malzeme ve hazırlanma aşamasına geçelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Rulo Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Pul biber karabiber maydanoz

Rulo Börek Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle iç harcı için küçük küçük doğramış olduğumuz soğanları tavaya ekleyip kavuralım. Rendelemiş olduğumuzu patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Baharatlarını da ilave edip karıştıralım. Sosu için uygun bir kapta su süt yumurta sıvı yağ ve tuzu alıp güzel bir şekilde çırpalım. Yufkayı tezgaha serip üzerine bolca sostan sürelim. 2. Yufkayı da üzerine yerleştirip sosumuzdan tekrar üzerine sürelim. Son olarak 3. Yufkayı da serip iç harcından her yerine eşit şekilde gelecek biçimde yayalım. Yufkayı rulo şeklinde saralım.

Buzdolabında 30 35 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Çıkardığımız börekleri birer parmak eşitliğinde keselim. Tepsiye aldığımız böreklerin üzerine kalan sostan sürelim. Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 180 derecede 35 dakika kadar kontrollü olacak şekilde pişirelim. Rulo börek tarifimiz servise hazırdır. Sıcak sıcak çay ile servis edebilirsiniz. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.