Mayasız  Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Mayasız  Pamuk Poğaça Tarifi

Mayasız Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Mayasız Pamuk Poğaça Tarifi

Artık maya kullanmanıza gerek yok hatta maya kullanmış gibi yumuşacık, mayalı poğaçadan hiçbir farkı olmayan kahvaltı sofralarınızı bu pratik mayasız poğaça ile süslemeye geldik. Yapımı bir o kadar kolay hem de uğraştırmayan mayasız poğaçayı sizlerde çok sevecek, kahvaltılarınıza ve aniden gelen misafirlerinize sunmak isteyeceksiniz.

Tabi dilerseniz mayasız poğaçanın fazlalığını buzdolabına atabilir daha sonra çıkartıp mikro dalganız da ısıttığınızda ilk günkü gibi gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

İç harcını dilerseniz peynirli, kaşar peynirli, peynirli maydanozlu veya patatesli yapabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Sabah kahvaltılarınızda, günlerinizde ve beş çaylarınızda size eşlik edecek olan bu nefis pamuk poğaça tarifi tam sizlere göre bir tarif. Kabartma tozu size biraz fazla gelebilir ama işin sırrı orada. Pamuk gibi yumuşacık olması kabarması fazla kabartma tozu kullanmamızdan. Sizlerde pamuk poğaça tarifimizi denemek isterseniz biran önce tarifimize geçmek isteriz. İşte o nefis pamuk poğaça tarifimiz.

Mayasız Pamuk Poğaça Tarifinin Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 3 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • İç harcı için: kaşar peyniri

Mayasız Pamuk Poğaça Tarifinin Yapılışı

Derin bir yoğurma kabına yağ, yoğurt ve yumurta akını alarak karıştıralım. Biraz un, kabartma tozu, şeker tuz ve sirkeyi de ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Kalan unumuzu da yavaş bir şekilde ekleyerek hepsini birden eklemeyelim. Yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.

Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parça alarak yuvarlayalım ve elimizle açalım. Orta kısmına iç harcımızı yerleştirip kapatalım tekrar elimizle yuvarlayalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve dilerseniz isteğe bağlı hem tat vermesi hem de şekillendirmesi için susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Pamuk poğaça tarifimiz hazırdır. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Yumuşacık puf puf kabarmış mayasız pamuk poğaça tarifimiz hazırdır. Biz bu ölçülerle toplamda 20 adet poğaça elde ettik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.