Kurabiye Sevenlere Tadına Doyamayacakları Tarif! Pudra Şekerli Kurabiye Nasıl Hazırlanır? Pudra Şekerli Kurabiye Malzemeler

Kurabiye Sevenlere Tadına Doyamayacakları Tarif! Pudra Şekerli Kurabiye Nasıl Hazırlanır? Pudra Şekerli Kurabiye Malzemeler

Bugün sofralarınızı süsleyecek ez malzeme ile kolay ve pratik şekilde hazırlayabileceğiniz pudra şekerli kurabiye tarifimiz ile geldik. Hem margarinsiz hem de nefis bir kurabiye olan pudra şekerli kurabiyeyi sizlerde çok beğenecek gün sofralarınızda bile sunmak isteyeceksiniz.

10 dakika da hemen hazır olması ile de beğenilerinizi toplayacak olan pudra şekerli kurabiye not defterlerinizde yerini alacak.

Pastane kurabiyelerini aratmayacak ağızda dağılan kıyır kıyır dokusu ile çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak. İşte az malzemeli çok pratik olan pudra şekerli kurabiye tarifimizin hazırlanışı ve malzemeleri. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Pudra Şekerli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • Üzeri için pudra şekeri

Pudra Şekerli Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

derin bir yoğurma kabımıza oda sıcaklığında eritmiş olduğumuz 300 gr tereyağını alalım ve üzerine pudra şekeri, vanilyayı ekleyip güzelce karışmasını sağlayalım. Tereyağınızın oda sıcaklığında olmasına özellikle dikkat edin. Daha sonra biraz un ve kontrollü şekilde ekleyelim üzerine de kabartma tozunu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayalım.  Un miktarı unun cinsine ve kalitesine göre herkeste değişikli gösterebilir. Unu yavaşça ekleyip kontrollü olmakta fayda var. Hamurumuz yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Kıvam alan kurabiyelerden parçalar halinde alıp elimizde yuvarlayalım. Eğer daha küçük toplar halinde hazırlarsanız daha fazla lokmalık kurabiyeler elde edebilirsiniz. Bizler bu boyutta toplamda 25 adet kurabiye elde ettik. Tüm hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtmış olduğumuz fırında 170 derece ayarında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirelim. Burada belirtmek isteriz ki kurabiyeleriniz yayılmadan pişsin istiyorsanız fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın. Kurabiyelerimiz hazırdır. Fırından alarak soğumaya bırakalım.  Kurabiyeleri soğumadan almaya kalkarsanız parçalanıp dağılabilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim. Dilerseniz sizin zevkinize kalmış eritilmiş çikolata da gezdirip servis edebilirsiniz. Pudra şekerli kurabiyelerimiz hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyetler olsun.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.