Karadeniz Yöresine Ait Bir Tarif Olan Lahana Yemeği Nasıl Yapılır? Lahana Yemeği Tarifi

Karadeniz Yöresine Ait Bir Tarif Olan Lahana Yemeği Nasıl Yapılır? Lahana Yemeği Tarifi

Karadeniz yöresine ait insanların severek tüketmiş olduğu sebzelerden birisidir karalahana yemeği. Bu sebze, her mevsim şartlarında kolay yetişebilmesi için severek tüketilir. İşte, lahana yemeği tarifi...

Dikimi ve bakımı kolay olduğu için sadece bahçe içinde çeşitli böceklerden korumak yeterli olacaktır. Lezzetli tadına doyum olmayan lahana yemeği ise ara ve ana yemek seçeneklerinde alternatif bir sunum olarak tercih edilebilir.

Ev hanımları tarafından özellikle pratik bir yemek olması nedeniyle sürekli yapıldığını bilebilirsiniz. Oldukça basit olan bu yemek için evinizin mutfak dolabında yer alan malzemeleri kullanmanız önerilir. Malzemelerin sayısı ve miktarı yemeğin lezzetinin oluşmasında etkilidir. Dileyen kişiler malzemelere ek olarak et suyu da koyabilir. Tamamen tercih ve damak zevkidir.

Malzemeler

  • 1 adet lahana1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet doğranmış yeşilbiber
  • 1 adet küçük boy patates
  • Yarım çay bardağı et suyu
  • 200 gram et

Lahana Yemeği Hazırlanışı 

Lezzetli bir lahana yemeği yapabilmek için öncelikli olarak lahanaları iyi bir şekilde yıkamalısınız. Bu aşama, yemeğin lezzetli olabilmesinde önemli bir konudur.

Öncelikli olarak yemeğin içinde kullanılacak etlerin iyi bir şekilde yıkanarak doğranması gerekir. Etin pişme süresi sebzeye göre daha uzundur. Bu nedenden dolayı öncelikli adım olarak et eğer buzlukta yer alıyor ise oradan çıkartılmalıdır. Ve diğer malzemeler hazırlanana kadar çözülmeye bırakılmalıdır. Lahanaların bahçeden ya da pazardan satın alınmış olması gerekir.

Marketlerde satılan sebzede lezzetler olmayabilir. Özellikle bu yemek, havaların soğuk olmaya başladığı sonbahar ve kış aylarında vitamin deposu olarak tüketilebilir. Karadeniz bölgesinde sıklıkla yenilen ana yemeklerden birisi olduğu için bu yöreye ait lokantalarda da yemek olarak servis edilir.

Öncelikli olarak etlerin suyunu çekene kadar 2-3 kere pişmesi gerekir. Etlerin çok iyi bir şekilde piştiğine karar verdikten sonra doğranmış soğanları ilave etmelisiniz. Ardından bunların hepsini salça ile kavurmalısınız. Geri kalan biberlerin hepsini ve patatesi de eklemelisiniz. Patateslerin kavrulma aşamasından sonra lahanaları da ekleyerek 2-3 dakika kavurmalısınız.

Püf Noktası

Lahanaların üzerine kaynamış sıcak su eklenir. Suyun burada sıcak olması önemli bir konudur. Ardından yemeği tatlandıracak diğer baharatlar eklenir. Baharatları koyarken bu yemeğin özelliği olan pul biberleri de eklemeyi unutmamalısınız. Tüm malzemeleri koyduktan sonra 30-35 dakika içerisinde hepsi pişmiş olur.

Servis Önerisi

Bu yemek sıcak servis edilmesi gereken bir yemektir. Bu nedenle ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Yanına ekmek olarak taze pişmiş mısır ekmeği de koyabilirsiniz. Bu şekilde misafirlerinize doyumsuz bir Karadeniz yemeği tattırabilirsiniz. Özellikle ev hanımları tarafından pratik ve doyurucu bir yemek olarak sürekli yapılır. Bu yemeği asıl lezzetli yapan içerisine et eklenmesidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.