Kahvaltının En Sevilen Tarifi! Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? Pırasalı Börek Tarifi

Kahvaltının En Sevilen Tarifi! Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? Pırasalı Börek Tarifi

Börek özellikle misafir çağırdığımızda sofralarımızın demirbaşıdır. Özel günlerde de börekler Türk sofralarının vazgeçilmezidir. Hamur işini çok sevdiğimiz için hamurun içine ne koysak ona lezzet vereceğini düşünürüz.

Pırasalı börek de hem lezzetli hem de ekonomik bir tariftir. Hamurun ağırlığı pırasayla biraz hafifleyecek ve müthiş bir kombin oluşturacaktır. Şimdi sizlere pırasalı börek tarifi

Malzemeler:

* iki tane pırasa

* 1 çay kaşığı tuz

* bir çay bardağı lor peyniri

* kaç tane yapacaksanız o kadar yufka

Sosu için:

* 4 yemek kaşığı yoğurt

* 1 yumurta

* yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için ise:

* 1 tatlı kaşığı çörekotu,1 tatlı kaşığı susam

* bir tane yumurtanın sarısı

Yapılışı:

Pırasalı böreğin yapımına önce pırasaları ince ince kesip onları güzelce yıkamakla başlayabiliriz. Daha sonra bir tavada zeytinyağını kızdırıp pırasaları içine atıp biraz zeytinyağı da pırasaları eridikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. İyice pişince ocaktan alınıp biraz soğutulur, soğuduktan sonra pırasalara lor peynirinde ekleyerek güzel bir şekilde bir kapta karıştıralım, daha sonra sosu için yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştıralım daha sonra bu sosu yufkanın içinde kullanacağız. Yufkaları serip içine hazırladığımız susuz yufkaları güzelce bir fırça yardımıyla sürelim.Sonrada pırasalı harçtan koyalım, isterseniz gül şeklinde isterseniz dikdörtgen şekilde pırasalı börekleri sarabilirsiniz. sonra üstüne bir fırça yardımıyla üzeri için hazırladığınız yumurta sarısına sürün ve güzel görünmesi için susam ve çörek otunu da üzerine serpiştirin.180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin ve çıtır çıtır bir börek olmasını istiyorsanız fırınınızı önceden ısıtıp üzerini kıpkırmızı olana dek kızartın. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.