Kahvaltılık Peynirli Börek ile Çocukluğunuz Geri Gelsin! Peynirli Börek Tarifi...

Kahvaltılık Peynirli Börek ile Çocukluğunuz Geri Gelsin! Peynirli Börek Tarifi...

Büyüdüğünüz evin mutfağından gelen ve evinizin her odasına yayılan mis gibi börek kokusunu herkes hatırlar. İşte tam olarak size bu anı yeniden yaşatacak, kalbinize dokunacak enfes pratik ve ekonomik börek tarihlerimizi sizlere sunuyoruz. Peynirli börek Türk mutfağının ve her evin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Herkesin ayrı bir tarifi ve püf noktası bulunan bu enfes böreği, her damak tadına uyabilecek şekilde yapabilirsiniz. Tepsi böreği şeklinde hazırlamış olduğumuz tarifi dilerseniz yufka sayısını azaltarak tavada da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. O şekilde de çok lezzetli bir börek elde edebilirsiniz. Hazır yufkadan hazırladığımız peynirli börek bu nedenle oldukça pratik ve kolaydır. Sadece 15 dakika içinde fırına vermek mümkündür. Yapılış aşamalarını sizlere detaylı olarak anlatacağız.

Peynirli Börek Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Sosu için

  • Bir tane maden suyu 300 milimlik
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 su bardağından biraz eksik yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta

Böreğin İç Harcı İçin Gereken Malzemeler

  • 300 gram ufalanmış beyaz peynir tercihe göre değişebilir.
  • 100 gram mihaliç peyniri rendelenmiş olacak
  • 5 tane günlük taze yufka

Üzeri İçin Gereken Malzemeler

  • Bir tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı çörek otu
  • Bir yemek kaşığı susam

Peynirli Börek Tarifi Yapım Aşamaları

Börek içine süreceğiniz sosu hazırlamak için, 1 su bardağından biraz az yoğurdu, süt, maden suyu, 1 adet yumurta ve sıvıyağı bir kaseye alarak kıvam alıncaya kadar çırpın ve kenara alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ya da tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı bütün halinde tepsiye serin kenarlarını düzeltin. Başka bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirme işlemini yapın.

Daha sonra bir kepçe yardımı ile hazırlamış olduğunuz sostan dökün ve peynirleri karıştırarak hazırladığınız peynirli iç harcımızdan her tarafına eşit gelecek şekilde serpiştirin. Son 1 yufkanız kalana kadar bu işleme aynı şekilde devam edin.

Her katman için yarım yufka sos ve 1 2 yemek kaşığı peyniri harç kullanarak işlemi tekrar edin. Son yufkayı üzerine koymadan evvel kenarlardan sarkmış olan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan sostan üzerine sürün. Ardından kalan yufkayı bütün yufka üzerine kapatıp kenarlardan sarkan kısmını böreğin altına doğru kıvırma işlemi yapın.

Çok az kalmış olan sosunuzun içine bir adet yumurta kırın ve böreğin üst ve yan kısımlarına güzelce sürün. Susam ve çörekotu serpiştirin. Sosunu iyice çekmesi için 10-15 dakika bekletin.

Pişirme Önerisi

Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derece ayarı aldıktan sonra yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişme esnasında maden suyu olduğu için böreğiniz güzelce kabaracaktır. Fırını açmayın ve iyice renk alana kadar pişmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

İsterseniz iç harcı için farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Maydanoz, yeşillik, küp domates, kaşar peyniri ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. İster kahvaltıya istersen çay saatine nefis bir lezzet, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.