Kahvaltılık Hafif ve Harika Bir Tarif!  Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık Hafif ve Harika Bir Tarif! Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Baharatlı iç harcı ile hazırlanan patatesli börek kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve davetsiz gelen konuklarınız için her mutfakta bulunması gereken börek tariflerinden bir tanesidir. Kahvaltılarınızda, kahvaltı yetmez akşam yemeğinde her acıkmış olduğunuzda rahatlıkla yapabileceğiniz ve keyifle yiyeceğiniz bir hamur işi tarifi patatesli börek.

Üstelik başka tariflere göre çok daha ekonomik ve oldukça lezzetli. Karşınızda börek tariflerinin en çıtır çıtır, bir lezzeti olan patatesli börek tarifi. Dilimlenirken çıtır çıtır ses çıkaran böreği çay ile beraber buluşturmanız gerekir. Onsuz olmaz her eve gerekli tariflerden biri olan patatesli böreğin içerisine isterseniz çeşitli baharatlar ilave edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz hazır yufkadan hazırlanan kolay patatesli börek tarifini sizlere sunuyoruz.

Patatesli Börek Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Börek için

  • 5 tane orta boy patates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tane hazır yufka

Böreğin Sosu İçin Gereken Malzemeler

  • İki buçuk yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu

Üzeri İçin Gereken Malzeme

  • Bir çay bardağı süt

Kahvaltılık Patatesli Börek Tarifinin Püf Noktası

Eğer yapmış olduğunuz böreğin çıtır çıtır olmasını isterseniz fırının fanlı programı daha yumuşak bir börek elde etmenizi sağlayacaktır. Kuru ve çıtır olmasını isterseniz fırının fansız programını seçebilirsiniz.

Kahvaltılık Patatesli Börek Tarifinin Yapım Aşamaları

Beş adet orta boy patateslerin kabuklarını soyduktan sonra güzelce yıkayın ve bir kabın içerisine rendeleyin. Rendelenmiş olan patateslerin çıkan suyunu iki avucunuzun arasına alıp kalmayacak şekilde güzelce sıkın. Suyu sıkılmış olan patateslerin içine yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı tuz ilave edin ve güzelce karıştırın. Bu şekilde iç harcını hazır olacaktır.

Böreğin sosu için iki buçuk yemek kaşığı yoğurt, üç yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, bir paket kabartma tozunu derince bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın ve her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün yufkaların üstüne bir fırça yardımı ile hazırlamış olduğunuz sos ile güzelce ıslatın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz patatesli harçtan serpin.

Rulo şeklinde yuvarlayın ve kendi etrafında spiral şeklinde dolaştıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğunuz bir fırın tepsisine dizin. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sosun içerisine sütü ilave edin ve karıştırın. Yine bir fırça yardımı ile yufkaların üstüne gezdirin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derece ayara getirdikten sonra üstleri güzelce kızarana kadar, yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Daha sonra ılık olarak servis edin.

Patatesli Börek Tarifinin Servis Önerisi

Sıcak bir çay beraberinde bekletmeden servis edin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.