Kahvaltılık Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi

Kahvaltılık Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi

Hem çok kolay, hem çok hızlı, hem de yemesi çok keyifli muhteşem bir poğaça tarifi ile sizlerleyiz. Bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifinin tadına bakıp da beğenmeyeni ve ikincisini poğaçayı istemeyeni zor bulursunuz. İçindeki malzemelerin miktarlarından dolayı üç, iki, bir poğaça tarifi diye de isimlendirilen bu güzelliği hala denemeyenler var ise denemelerini tavsiye ediyoruz

Üç, iki, bir poğaça tarifi malzemeleri de oldukça ekonomik!

İçinde 3 paket kabartma tozu 2 su bardağı yoğurt ve 1 tane yumurta var. Kabartma tozu ne kadar da çokmuş acı olur diye düşünüyorsanız hiç de öyle olmadığını, inanılmaz yumuşak ve aşırı lezzetli olduğunu deneyince tecrübe edeceksiniz. Üstelikte kolay kolay bayatlamıyor. Hoş gerçi bayatlaması da bekleyecek kadar uzun süre yemeden duramayacaksınız oda ayrı bir olay. O zaman siz aşağıda yazan diğer malzemeleri de hazırlayın poğaçamızı yapmaya başlayalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta beyazı
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Bir çay kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı un

İç Malzemesi İçin Gereken

  • 150 gram beyaz peynir

Üzeri İçin Gereken Malzemeler

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Susam

Kahvaltılık Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Hamuru iyice yoğurulup ve hafif ele yapışır bir hamur olması gerekiyor. Unu kontrollü olarak az az ilave edin ve hamuru una çok doyurmamaya dikkat edin. Kullanmış olduğunuz unun markasına göre ilave edeceğiniz un oranı değişiklik gösterebilir.

Kahvaltılık Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifinin Yapım Aşamaları

Bir yoğurma kabına bir su bardağı yağı, iki su bardağı yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra üç paket kabartma tozunu, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Unu kontrollü olarak az az ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Hazırlamış olduğunuz hamurdan, mandalinadan biraz küçük olacak şekilde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuza bastırarak yassılaştırın. Yassılaştırdığınız hamur parçalarının ortasına bir çatal yardımı ile ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun. Kenarlarını birleştirip kapatın ve yeniden yuvarladıktan sonra yağlı kâğıt sermiş olduğunuz bir fırın tepsisine yerleştirin.

Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üstlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün ve susamı serpin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık on beş dakika boyunca pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra poğaçaların ılımasını bekleyin ve daha sonra servis edin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.