Kahvaltıda Pratik Tarif! Sosisli Patates Nasıl Yapılır? Sosisli Patates Tarifi

Kahvaltıda Pratik Tarif! Sosisli Patates Nasıl Yapılır? Sosisli Patates Tarifi

Sizlere kahvaltı da 5 dakika da hazırlayabileceğiniz sosisli patates tarifi ile geldik. Kahvaltı masalarınızı sizde sosis ve patatesin olduğu bir lezzet ile farklı şekilde renklendirmek isterseniz sosisli patates tarifimiz tam da sizlere göre.

Yumuşacık patatesleri ve rengarenk olan güzel görseli ile kahvaltı masalarınızı renklendirecek olan sosisli patates hem hafif hem de lezzeti ile bizlerden tam puan almayı başardı.

Pratik ve kolay hazırlanışı ve evinizde bulunan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz sosisli patates kahvaltı masalarınıza yakışacak farklı bir tarif olacak. İster misafirlerinize ister kendinize hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif olacak. Sizleri daha fazla bekletmeden sosisli patates tarifimize geçmek isteriz. İşte sosisli patates tarifimiz. Sosisli patates nasıl yapılır? Sosisli patates malzemeleri nelerdir? Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun

Sosisli Kahvaltılık Patates Tarifi Malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 4 tane küçük sosis
  • Pul biber, tuz, karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sosisli Kahvaltılık Patates Tarifi Yapılışı

Patateslerimiz önceden haşlanmış olmalıdır. Haşlanmış patateslerimizin de ilk sıcaklığı geçince küp doğranmış olmalıdır ki sıcakken dağılma olmasın diye. Öncelikle yemeklik doğramış olduğumuz soğanı yağda bir güzel kavuralım.  Biberleri ve sosisleri de ufak ufak doğrayıp kavurmaya devam edelim. Küp küp doğramış olduğumuz patatesleri de daha sonra ilave edip karıştırmaya devam edelim. Ayrı bir kapta yumurtalarımızı kırıp tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra karıştıralım ve kavrulmuş olan patateslerin üzerine dökelim. Daha sonra tavamızın kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe alalım ve pişirmeye bırakalım.

Pişen patateslerimizin kapağını açıp üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini ilave edelim. Kaşar peynirimiz eridikten sonra şeklini bozmadan tavayı servis tabağına alalım ve servis edelim. Sosisli kahvaltılık patates tarifimiz bu kadardır. Siz eğer dilerseniz içine sosis koymadan da aynı işlemi yapabilirsiniz veya farklı malzeme ile yapabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.