Kahvaltı Sofralarınıza Yakışacak Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır? Haşhaşlı Çörek Tarifi

Kahvaltı Sofralarınıza Yakışacak Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır? Haşhaşlı Çörek Tarifi

Bugün sizlere tam ölçüsü ile kahvaltı sofralarınızı süsleyecek ve misafirlerinize yakışacak haşhaşlı çörek tarifi ile geldik. Görüntüsü ile de dillere destan bu çörek tarifimizi denedikten sonra sizler de çok beğeneceksiniz ve Pazar kahvaltılarınıza sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Fırından çıkan tazecik mis gibi kokusu ile sizin de damaklarınızda harika lezzetler bırakacak olan haşhaşlı çörek vazgeçilmeziniz olacak. Tarif defterleriniz de yerini alması gereken bir lezzet.

Sabah kahvaltılarınıza, çay saatlerinize ve tabi ki gün menünüze de oldukça yakışacak haşhaşlı çörek tarifimizi sizlerde bir an evvel denemelisiniz. Bizlerden tam not alan haşhaşlı çörek hem yapımı oldukça pratik hem de bir o kadar lezzetli. Özellikle d keşkek ile uyumu çok konuşulan haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Merak edenler için bir an evvel tarifimize geçmek isteriz. İşte o nefis mi nefis haşhaşlı çörek yapımı tarifi..

Haşhaşlı Çörek İçi Gerekli Malzemeler

  • 6 bardak un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı ılık su

İç harcı için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için  yumurta sarısı

Hazırlanışı

Uygun bir yoğurma kabına aldığımız unu ortasını havuz şeklinde açalım açtığımız havuza kuru maya şeker ılık suyu da alalım mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletelim. Yeterince bekledikten sonra tuzu ilave edelim ve ardından hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Ilık suyu da yavaşça ilave ederek hafif ele yapışan bir kıvamda hamur elde edelim. Hamur toparlandıktan sonra üzerini de sitreç film ile örterek 2 saat kadar mayalanmaya bırakalım. İç harcı için bir kapta haşhaş ve ince kıyılmış ceviz ve sıvı yağıda alarak karıştıralım.

 Elimizle hamuru çok fazla inceltmeden açabildiğimiz kadar açalım. Üzerine de hazırladığımız iç harcından bolca sürelim. 4 parçaya kestiğimiz hamuru üst üste yerleştirelim. Hamuru elimiz ile hafifçe bastırarak açarak ortadan ikiye keselim ve daha sonra hamuru şeritler halinde keselim. Şeritleri de iki ucundan tutarak buralım. Çöreklerimizi fırın tepsisine alalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 15 dakika tepsi mayasında bekletelim. 175 derece fırında altı üstü pişene kadar pişirelim. Çöreklerimiz servise hazırdır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.