İsmini Görüntüsünden Alan Lezzetli Tarif! Misket Köfte Malzemeler

İsmini Görüntüsünden Alan Lezzetli Tarif! Misket Köfte Malzemeler

Misket köfte boyutundan dolayı bu adı almıştır. Köfte zaten çok sevilen ve genellikle herkes tarafından yenilen bir yemektir. Yapımı dolayısıyla da kolay ve pratik bir yemek çabucak hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Misket köftede bunun sadece görsel olarak farklı görünmesi ile dikkat çekmektedir.

Malzeme ve hazırlanmış olarak standart köfteden çok büyük farkı yok fakat görüntü olarak misket küçüklüğünde olması onu farklı bir köfte haline getirmektedir. Daha çok çocukların ilgisini çeken bir yemektir. Küçük küçük köfteler çocukların ilgisini çekmekte ve onları yemek yemeye davet etmektedir. Misket köftenin yanında evde hazırlanan garnitür de müthiş olmakta ve çocuklara sebzeyi sevdirmenin de etkili bir yoludur. Patates bezelye ve havuç o köftenin yanında servis edilebilir.

Misket köfte tarifi

* 1 adet soğan

* yarım kilogram orta yağlı kıyma

* bir yemek kaşığı ekmek kırığı ya da yoksa galeta unu

* 1 adet yumurta

* ince kıyılmış maydanoz

* yarım çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı kimyon tuz

* sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı

* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

* bir su bardağı garnitür

Misket köftenin yapılışı;

Misket köfte yapmak için önce soğanı rendeleyelim. Derin bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek rendelenmiş halde yada galeta, maydanoz, yumurta, karabiber kimyon ve tuzu iyice karıştıralım. Hamur yoğurur gibi bir süre yoğuralım karışımdan misket büyüklüğünde köfteler yapıp geniş bir tavanın dibine kaplayacak kadar sıvı yağ ısıtılıp köfteleri bu tavada her yeri kızaracak kadar güzelce pişirelim ve yağdan bir süzgeç yardımıyla süzerek köftelerimizi bir kaba alalım. Ayrı bir tavada tereyağını ısıtıp toz biberi ekleyip karıştıralım daha sonra köfteleri ve haşlamış olduğumuz sebzeleri birbirine karıştırıp biraz söyleyelim. Dilerseniz garnitürü hazır da kullanabilirsiniz fakat sağlık açısından evde yaptığımız garnitür daha sağlıklı ve daha lezzetli olacaktır. Zamandan tasarruf etmek isteyenler için hazır garnitür kullanılabilir. Bunlarla birlikte servis yapabilirsiniz. Oldukça lezzetli ve görüntüsünün güzel olduğunu göreceksiniz. Bunun yanına yoğurtlu bir meze türü güzel gitmektedir. Havuçlu cevizli yoğurtlu meze yanına yapabilir. Sade yoğurt da tercih edebilirsiniz. Misafirlerinizi ve çocuklarınızı güzel bir şekilde besleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun afiyetle kalın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.