Farklı Bir Lezzet Arayanlara Sakallı Poğaça! Sakallı Poğaça Nasıl Yapılır? Sakallı Poğaça Tarifi

Farklı Bir Lezzet Arayanlara Sakallı Poğaça! Sakallı Poğaça Nasıl Yapılır? Sakallı Poğaça Tarifi

Pastane tezgâhlarının gözdesi olan sakallı ya da saçaklı poğaça olarak bilinen bol peynirli bu küçük hamur işleri, kahvaltı saatini daha keyifli hale getirecek. Rendelenmiş kaşar peyniri bol miktarda kullanıp sakal ya da saçakları artırmak farklı peynir ve baharat karışımları ile değişik iç harçları hazırlamak sizin tercihinize kalmış.

Poğaçaların en saçaklısı sakallı poğaça tarifi, diğer adıyla sakallı saçaklı sandviç şimdi karşınızda. Haydi, sizi hızlı bir şekilde mutfağa alalım, lokma lokma bu poğaçanın tadına varalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sakallı Poğaça Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta beyazı, sarısı üstüne sürülecek
  • Bir paket instant maya
  • ¼ su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 ya da 6 su bardağı un, aldığı kadar

Üzeri için Gereken Malzemeler

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

İç Harcı İçin Gereken Malzemeler

  • 200 gram krem peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz ya da dereotu

Sakallı Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Kullanmış olduğunuz unun yoğunluğuna göre miktarı yarım su bardağı kadar azaltıp ya da arttırabilirsiniz. Unu az az ve hamur toparlana kadar ilave etmeye özen gösterin. Hamuru oda sıcaklığında dinlendirmeye bırakın.

Sakallı Poğaça Tarifinin Yapım Aşamaları

Hamuru için un ve tuz hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve şeker eriyene kadar karıştırmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur kıvam almaya başladığında un ilave etmeyi bırakın. Unlanmış mutfak tezgâhı üzerine yoğurmuş olduğunuz hamuru, mayanın aktive olması için bastırarak özleşene kadar yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerine temiz bir mutfak bezi ya da streç film ile kapatın.

Hazırladığınız hamuru oda ısısında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgâh üzerinde yuvarlayarak kenar kısımlarına hafifçe uzatıp şekil verin. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Yumurta sarısını sütle çıktıktan sonra hamurların üzerine eşit oranda sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaları kısa bir süre dinlendirdikten sonra orta kısımlarından uzunlamasına kesin. İç harcını hazırlamak için labne peyniri küçük bir kap içinde karıştırın. Maydanozu ince şekilde kıyın. Uzun ince parçalar halinde rendelenmiş kaşar peyniri bir tabağa alın ve poğaçaları içine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar peynir ile doldurun. Daha sonra ağzını da hafifçe peyniri bulayın. Labneli iç harçla doldurmuş olduğumuz poğaçaları rendelenmiş kaşar peynirini ve kıyılmış maydanoza batırın.

Sakallı Poğaça Tarifi Servis Önerisi

Poğaçaları maydanoz yerine dereotuna kullanıp, üzerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.