Elde Açılmış Mis Gibi Su Böreği Nasıl Yapılır? Su Böreği Tarifi

Elde Açılmış Mis Gibi Su Böreği Nasıl Yapılır? Su Böreği Tarifi

Su böreği açmak biraz zor olsa da zaman ve emek harcamamız gerekse de tadı buna diyecektir. Tek tek açılmış ince yufkalı ve bol peynirli su böreği için kullanılacak malzemeler genellikle evlerimizde bulunan malzemelerdir.

Çok fazla maliyeti olmayan bir börektir. İşte bu muhteşem lezzet için malzemeler

Hamuru için;

* üç buçuk su bardağı un

* 2 tatlı kaşığı tuz

* 6 adet yumurta

Ara katları için;

* yarım çay bardağı sıvı yağ

* 125 gram tereyağı

İç harcı için;

* yarım kilo beyaz peynir ya da lor peyniri

* maydanoz

Yapılışı;

İşe yumurtaları bir kasenin içine kırmakla başlıyoruz. Üzerine tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra onu da üzerine ekleyip güzelce karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Su böreği hamuru orta yumuşaklıkta olduğunda yoğurmayı bırakıyoruz. Sonra hamur biraz dinlendikten sonra bezelere ayırmaya başlıyoruz. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapabilirsiniz. Bu bezeleri un serpip bir kabın içinde koyun üzerine streç sarıp yarım saat dinlendirelim. Sonra tezgahı ya da açacağınız yere biraz un serpip dinlenen hamuru açma işlemine başlayabilirsiniz bir yandan da tereyağına, sıvı yağ ekleyip  eritip böreklerin aralarına sürmek için bekletin. İlk bezenizi ince bir yufka haline getirdikten sonra yufkamızı bir kenara alın. Çünkü diğer yufkaları da açacağınız için o bir kenarda beklerken üzerine erittiğiniz tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün. Daha sonra derin bir tencerenin içine bolca su koyup tuz ve biraz da sıvı yağ ekleyip iyice kaynatın. Kaynamış suya açtığınız bezelerden bir tanesini atarak 30 saniye kadar kaynatın ve bir süzgeç yardımıyla yufkanızı kaynadıktan sonra hemen soğuk suya alıp soğuk suyun içinde beklettikten sonra hafifçe sıkın. Ardından yağlanmış tepsinin içine yufkanızı serin ve üzerine yine erimiş yağ sürmeyi unutmayın. Bu işlemi 3 defa tekrarladıktan sonra tepsinin ortasına peynirli ve maydanozlu harcımızı yerleştirin. Maydanoz kullanmak istemeyenler kullanmayabilir. Bu şekilde böreğinizi kaç katlı yapacaksınız, bu işlemi o kadar tekrarlayın. Böreğin her katına olduğu gibi en üst katına da yağ sürmeyi unutmayalım su böreğinizi 200 derecelik fırında bir saat kadar pişirebilirsiniz. Eğer fırında değil de tavada yapmayı tercih ediyorsanız, yine yağlanmış tavaya yufkanızı serin ve her katına mutlaka tereyağı sürmeyi unutmayın orta kata yine peynir ve diğer katların arasına yağ sürerek tavada bu işlemi yapın. Tavada çok harlı ateşte olmadan kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Daha sonra istediğiniz bir şekilde keserek sıcak bir şekilde çay ile servis ediniz. Afiyet olsun.

Su böreği için püf noktası

Haşlamak için suya attığımız yufkaların parçalanmaması için çok fazla karıştırmamak gerekir.Hamurların üst üste yığılmasını engellemeliyiz.Böreği suya atarken kat kat olmamasına özen göstermeliyiz.Ve kaynatma süresini de iyi ayarlamalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.