Dillere Destan Saray Sarması Nasıl Yapılır?  Saray Sarması Tarifi

Dillere Destan Saray Sarması Nasıl Yapılır? Saray Sarması Tarifi

Bugün sizlere dillere destan çok mu çok seveceğiniz harika bir tatlı tarifi ile geldik. Saray sarması, hem yapımı kolay hem de hafif olan bir tatlı. Gelen misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz saray sarması hem görselliğiyle şölen yaratacak hem de damaklarınızda harika tatlar bırakacak.

Sizde saray sarması tarifimizi merak ediyorsanız gelin bir an evvel tarife geçelim. Saray sarması nasıl yapılır? Saray sarması malzemeleri nelerdir? Saray sarması tarifi nedir?

Saray Sarması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet krem şanti
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt

Saray Sarması Kakaolu Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • Üzeri için ise antep fıstığı
  • Süslenecek meyveler

Saray Sarması Hazırlanışı

Öncelikle tatlının kakaolu muhallebisi için uygun derin bir tencereye süt, şeker, kakao ve son olarak unu alıp karıştırarak pişirelim. Muhallebi iyice kaynayıp göz göz olunca tereyağını ve vanilyasını ekleyelim. Ocağın altını kapatıp yağ eriyene kadar karıştıralım. Oldukça koyu kıvamlı bir muhallebi elde edeceğiz.  Muhallebimiz hazır olduktan sonra fırın tepsisinin üzerini güzelce sitreç film ile kaplayalım. Sitreç film kullanmamızın nedeni tepsimizin batmaması ve ikinci sebep olarak tatlıyı bu şekilde daha kolay sarabilmemiz. Hindistan cevizini sitreç filmin üzerine yerleştirelim ve ardından hazırladığımız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerinde gezdirelim. Muhallebinin her yerinin eşit olması için bir spatula yardımı ile güzelce yayalım. Muhallebimiz bu şekilde güzelce soğuyana kadar oda sıcaklığında yaklaşık bir saat kadar dinlendirelim. Bu sırada bizde tatlımızın krem şantisini hazırlayalım.

Uygun ve derin bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak karıştıralım. Buruda dikkat etmemiz gereken nokta krem şantinin güzel bir kıvam alması için sütün oldukça soğuk olması gerekir. Krem şanti kıvam aldıktan sonra soğumuş olan muhallebimizin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Burada da muhallebimizin iyice soğuduğundan emin olmak gerekir aksi halde krem şantiye yapışabilir. Tatlımızı bu şekilde yine bir saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızı eşit parçalara bölerek servis edelim.  Her birini rulo şeklinde sararak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.