SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekliye yapılacak zamda sürpriz değişiklik!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekliye yapılacak zamda sürpriz değişiklik!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekliye yapılacak zamda sürpriz değişiklik!

Emekli maaşlarına yapılacak zamda sürpriz bir değişikliğe gidildi. Haberi duyan SSK ve Bağ-kur emeklileri yaşadı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak'ta yapmış olduğu konuşmada, Temmuz ayında hayata geçirilecek yeni sistemle ilgili emekli maaşlarına dair detayları paylaşmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK arasındaki taslak düzenleme tamamlandı. Bundan sonra, Emekli Sandığı mensupları için verilecek enflasyon farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de aynı oranda yansıtılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayında yaptığı açıklamada, önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleşecek artışlarla birlikte tüm emeklilerin yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklarını belirterek, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı yapmadan maaş artışlarının eşitleneceğini ve bu sayede maaş artış oranlarındaki dengesizliğin giderileceğini ifade etmişti.

Emekliler için henüz net zam oranları belli olmasa da, yapılan düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için olumlu bir değişiklik getirerek, Temmuz ayındaki artışla birlikte emekli sandığı mensuplarıyla eşit oranda zam almalarını sağlayacağı duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilerleyen günlerde emeklilere yönelik değişiklikler hakkında bilgi vermesi beklenirken, Temmuz farkının Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağı tahmin ediliyor.

Son aylarda Türkiye'de ekonomi modelinin tamamen değiştiği ve yürütülen parasal sıkılaşma süreci nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarında kısıtlayıcı adımlar atmaya hazırlandığı iddia edildi.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre, Şimşek'in Temmuz ayında emeklilere sadece TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon farkının verilmesini istediği ve herhangi bir refah payına gitmemeyi tavsiye ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.