Hükümet Düğmeye Bastı: Dul ve yetim evde bakım 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarına zam müjdesi

Hükümet Düğmeye Bastı: Dul ve yetim evde bakım 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarına zam müjdesi

Hükümet Düğmeye Bastı: Dul ve yetim evde bakım 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarına zam müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı desteklere yönelik araştırmalar hız kazanırken dul ve yetim, evde bakım, 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarına bayram sonrası zam ayarı. İşte güncel tutarlar…

Bayram öncesinde çeşitli bakanlıkların ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemeleri, özellikle merak edilen konular arasında yer aldı.

Bakanlık, Ramazan Bayramı öncesinde yapacağı destek ödemeleri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurularını sık sık yayınlıyor.

Nisan Ayı 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri konusunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağına dair resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri paylaşıyor.

Bayramdan hemen önce Ramazan Bayramı'na özel aile destek paketi ve yaşlı-engelli aylıklarının sağlanmasının ardından, dün ise evde bakım maaşı olarak 7608 TL ve ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri yapıldı.

Ödemelerin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle erkene çekilmesinin ardından, bakanlık ödeme detayları hakkında resmi internet sitesi üzerinden açıklamalarda bulundu.

2024 Temmuz ayına yaklaşırken, ülkedeki vatandaşlar, sosyal yardımlardaki artışlarla ilgili merak içindeler.

Ramazan Bayramı öncesinde yapılan evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, aile destek paketi ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarılmasının ardından, yılın ikinci yarısında sosyal yardımlarda ne gibi artışlar olacağı ve destek ödemelerinin güncel miktarlarının ne olacağı en çok sorulan konular arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Ocak ayında, aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından memur maaşlarında artışa gidilmişti. Bu artışın netleşmesiyle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımların yaklaşık yüzde 50 oranında zamlandığını belirtti.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanacak olması, altı aylık enflasyon verilerine göre memur maaşlarında bir artış olması durumunda, bakanlık destek ödemelerindeki artışlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.