Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sabah saatlerinde DUYURDU... EYLÜL AYINDA Hesaplarınıza 4 Bin 358 TL yardım parası yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sabah saatlerinde DUYURDU... EYLÜL AYINDA Hesaplarınıza 4 Bin 358 TL yardım parası yatacak

Türkiye'de dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik Aile Destek Paketi'nde yapılan zam müjdesi ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklama yapıldı.

Temmuz ayındaki maaş zamlarıyla birlikte Aile Destek Paketi ödemelerinin de arttığı belirtildi. Özellikle son dönemlerde birçok hanenin bu destekten faydalandığı, bu nedenle paketin uzatılıp uzatılmayacağı ve zamlanıp zamlanmayacağı gibi sorular gündeme gelmişti.

Sosyal Yardım Ve Destek Ödemesi Yükseltildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu sosyal yardım ve destek ödemesi, memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan zamların etkisiyle yükseldi. Bu zamlar, emekli ve memur maaşlarını olduğu gibi aile yardımı ödemelerini de etkiledi. Aile Destek Paketi kapsamında verilen Sosyal Ekonomik Destek yardımı miktarına yapılan zamla birlikte, paket kapsamında yapılan ödemeler artık aylık 4.038 TL olarak gerçekleşecek.

SED Yardımı Ödemesi 4.038 TL Oldu

Çocuk başına yapılan SED yardımı ödemesi de Temmuz ayındaki zamla birlikte 4.038 TL'ye yükseldi. Bu yardım miktarındaki artışın yanı sıra, ödeme süresi de bir yıl daha uzatıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Aile Destek Paketi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir yıl daha uzatıldığını bildirdi.

Aile Destek Paketi'nden Nasıl Yararlanabilirsiniz

Aile Destek Paketi'nden yararlanmak için belirlenen şartlar da mevcut. Aile yardımı alabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden düşük olması gerekiyor. Aynı zamanda çocuk destek bileşeni ödemesinden faydalanabilmek için de çocuk sahibi olma şartı bulunuyor. Bu kriterlere uygun olanlar, aile yardımı başvurusunu e-Devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle gerçekleştirebiliyorlar.

Türkiye'de Aile Destek Paketi'nde yapılan zam ile dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek miktarının artırıldığı ve paketin bir yıl daha uzatıldığı belirtildi. Bu güncellemelerin, vatandaşların ekonomik koşullarına katkı sağlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.