Aile Bakanlığı 5.098 TL'lik Yardım Ödemesini Duyurdu! PTT Vasıtası İle Ödeme Nasıl Yapılır?

Aile Bakanlığı 5.098 TL'lik Yardım Ödemesini Duyurdu! PTT Vasıtası İle Ödeme Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşına dair tüm detayları duyurdu! İşte duyurulan detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan düzenli destek ödemeleri arasında bulunan evde bakım maaşı, kasım ayı ödemeleri ile ilgili merak konusu oldu. Bakanlık yetkilileri ödemelerin her zaman olduğu gibi Ziraat Katılım Bankası veya PTT aracılığıyla yapılacağını belirtti. Evde bakım maaşı uzun süredir uygulanan bir destek programıdır ve kasım ayı ödemeleri ile beraber tekrardan gündeme gelmiştir. Bu destekten yararlananlar, kasım ayında maaşlarını hangi tarihten alacaklarını sorgulamaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada, evde bakım maaşı alan vatandaşların kasım ayının 15'inden itibaren ödemelerini alabileceğini belirtti.  Ödemeler geçen aylarda olduğu gibi Ziraat Katılım Bankası veya PTT aracılığıyla alınacak. Ödeme almaya hak kazananlar, ödemelerini e-devlet sistemi üzerinden de rahatlıkla sorgulayabilirler. Ayrıca Ziraat Bankası hesabı üzerinden maaşlarını alan kişiler cep telefonu numaralarından “BAKIYE” yazıp 4747'ye mesaj göndererek ödemelerinin yatıp yatmadığını sorgulayabilecekler. Evde bakım maaşı bireyin kişisel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiği fiziksel ve maddi anlamda desteğe ihtiyaç duyanlara sunulan bir yardım programıdır. Sosyal hizmet veya İlçe Müdürlükleri aracılığıyla yapılabileceğini belirtilmektedir. Başvuru yapacak vatandaşların yeterlilik düzeyine göre başvurunun bizzat kendileri veya vasi tarafından yapılması mümkündür.

Evde bakım maaşı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla sağlanan bir destek programıdır. Ödemelerin zamanında yapılması da bu ödemeden yararlanan vatandaşların maddi güvencelerini sağlamaya yardımcı olacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zor durumda olan vatandaşlara sunmuş olduğu kampanyalarla destek olmaya devam etmektedir. Evde bakım maaşı da bu desteklerden bir tanesidir. Kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve maddi manevi desteğe ihtiyacı olan vatandaşları bir nebze dahi olsun rahatlatmak amacıyla bu ödeme kampanyası başlatılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.