Kart Kullanıcılarına Güzel Haber Geldi! 15 Bin TL Geri Ödeme Yapılacak...

Kart Kullanıcılarına Güzel Haber Geldi! 15 Bin TL Geri Ödeme Yapılacak...

Kredi kartı kullanıcılarının yüzü gülecek! Eğer borcunuzu düzenli ödüyorsanız 15 bin TL geri ödeme yapılacak! İşte detaylar...

Hayatımızı kolaylaştırmak için kredi kartlarını kullanan birçok vatandaşımız var. Tüketici mahkemesi tarafından bu kullanıcılar için verilen emsal karar ile kredi kartı borcunu düzenli olarak ödeyenler için güzel bir müjde geldi. Gelen son haberler, bankalardan kredi çekip düzenli olarak ödeme yapan vatandaşların ödemelerinin bir bölümünü geri alabileceğini ortaya koydu. Bu geri ödeme tutarı ortalama olarak 15 bin TL'ye kadar çıkabilir ve detayları da belli oldu. Bu karar, kredi kartı kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

GERİ ÖDEME SÜRECİ

Bir müşterinin Tüketici Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonucunda haklı bulunması, bankaların hayat sigortası adı altında aldıkları ücretlerin geri ödenmesini mümkün hale getirdi. Bu durumda, ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, kendilerine verilen evrakları imzalamadan önce dikkatlice okumalıdır. Kredi hayat sigortası ödemesi yapmış olan müşteriler, bankalarına başvurarak bu ödemelerin hesaplarına geri yatırılmasını isteyebilirler. Bu şekilde, bankalardan alınan ücretlerin geri ödenmesi sağlanacak ve müşterilerin yüzü gülecektir.

İADE İŞLEM SÜRECİ

Bankaların kredi kullanırken hayat sigortası adı altında aldığı ödemelerin geri iadesini talep etmek oldukça kolaydır. İade işlemi, çekilen kredi tutarına göre değişkenlik gösterebilir. Başvuruda bulunmak isteyenler, e-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak "Hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulama" bölümüne girmeli ve taleplerini iletmelidirler. Bu şekilde, bankalardan alınan ücretlerin geri ödenmesi sağlanacak ve müşterilerin mağduriyetleri giderilecektir.

YAPI KREDİ AÇIKLADI!

Yapı Kredi, yurtdışına seyahat edecek müşterileri için para puanları hakkında bir açıklama yaptı. Kampanya 1 Nisan - 30 Nisan 2023 tarihleri arasında geçerli olacak. Yapı Kredi Business TLcard veya World Business kartı kullanarak yurt dışında yapılacak her 1000 TL ve üzeri işlem için, işlem tutarının yaklaşık yüzde 1'i olan 1000 TL değerinde Worldpuan kazanma fırsatı sunulacak. Kampanya, yurt dışı kaynaklı web sitelerinde yapılan işlemleri de kapsıyor. Hem peşin hem de taksitli harcamalar kampanyaya dahil olacak ve fiziksel veya sanal kart kullanılarak yapılan tüm harcamalar kampanya kapsamında değerlendirilecek. SMS veya World Mobil uygulaması aracılığıyla kampanyaya katılmak mümkün olacak. Katılım için, müşteri numaranızı içeren bir SMS'yi 4454'e göndermeniz yeterli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.